Politika

Poštanska marka za Gojka Šuška i hrvatsko održavanje vatre devedesetih

To što Andrej Plenković ni nastupom, ni sadržajem onoga što govori, ne izgleda kao Tuđmanov i Šuškov nasljednik, ni na koji način ne utječe na karakter te stranke, niti on pruža ikakav otpor glorifikaciji dvojice spomenutih

Ilustracija VP/Profimedia
мај 03 2023, 13:03

Podeli

Listajući ovih dana novine u Hrvatskoj, čovjek nije mogao ne primijetiti ogromnu reklamu na pola stranice koju je Hrvatska pošta platila da danima izlazi u kompletnoj mainstream štampi, s portretom Gojka Šuška, Tuđmanovog ministra obrane i sljedećim tekstom: “Zapovijed izvršena”, Gojko Šušak, Knin, 1995.

Hrvatska pošta ponosno predstavlja marku posvećenu 25. godišnjici smrti ministra obrane Gojka Šuška (1945.-1998.). “Nabavite ju u poštanskom uredu ili u internetskoj trgovini.”

Kad se pak u prvomajskom broju ta reklama susrela s tekstom o godišnjici smrti Ivice Osima i tako sučelila tu dvojicu ljudi, jednog koji je predstavljao lice Hrvatske devedesetih i kojeg se i danas uzdiže na nacionalni Panteon, a koji bi po svim parametrima trebao biti davno odbačen kao ideal, skupa s kompletnom političkom ostavštinom, i drugog koji od Hrvatske nikad nije ni bio prihvaćen, i to baš zato što je u svemu bio antipod prvome, čitatelj je mogao doživjeti moment prosvijetljenja.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price