Njujork: 400 godina na vrhu sveta

Njujork je najzavodljiviji FOMO na svetu

Strah da ćeš nešto propustiti, da nećeš negde stići, nešto videti i doživeti, značajno utiče na utiske koje ćeš formirati

/ Image by TravelScape on Freepik
jul 06 2024, 05:00

Podeli

New York, concrete jungle where dreams are made of


There’s nothing you can’t do


Now you’re in New York


These streets will make you feel brand new


Big lights will inspire you


Hear it for New York, New York, New York

U septembru će biti tačno devet godina od kad sam prvi i jedini put bila u Njujorku, a i dalje mi se oči napune suzama kad čujem ove stihove Ališe Kiz. Svaki put. Uopšte ne umem da objasnim kako to da te emocije traju toliko dugo i da su tako intenzivne, ali eto ih, tu su čak i dok ovo pišem.

Putovanje u Njujork bio mi je svadbeni poklon od mame. Mogla sam da biram bilo koju destinaciju na svetu, ali odabrala sam Njujork. Logika je bila: hajde da već jednom vidim o čemu se tu radi, da li je Velika jabuka stvarno vredna tolikog hajpa ili je u pitanju još jedno američko loženje na nešto što je zapravo totalno sranje. Okej, nisam mislila da je baš totalno sranje, ali sam imala sumnju u to da je hajp možda stvarno prenagruvan, jer to je uglavnom stvar sa hajpovima.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.