Politika

Poštanska marka za Gojka Šuška i hrvatsko održavanje vatre devedesetih

To što Andrej Plenković ni nastupom, ni sadržajem onoga što govori, ne izgleda kao Tuđmanov i Šuškov nasljednik, ni na koji način ne utječe na karakter te stranke, niti on pruža ikakav otpor glorifikaciji dvojice spomenutih

Ilustracija VP/Profimedia
maj 03 2023, 13:03

Podeli

Listajući ovih dana novine u Hrvatskoj, čovjek nije mogao ne primijetiti ogromnu reklamu na pola stranice koju je Hrvatska pošta platila da danima izlazi u kompletnoj mainstream štampi, s portretom Gojka Šuška, Tuđmanovog ministra obrane i sljedećim tekstom: “Zapovijed izvršena”, Gojko Šušak, Knin, 1995.

Hrvatska pošta ponosno predstavlja marku posvećenu 25. godišnjici smrti ministra obrane Gojka Šuška (1945.-1998.). “Nabavite ju u poštanskom uredu ili u internetskoj trgovini.”

Kad se pak u prvomajskom broju ta reklama susrela s tekstom o godišnjici smrti Ivice Osima i tako sučelila tu dvojicu ljudi, jednog koji je predstavljao lice Hrvatske devedesetih i kojeg se i danas uzdiže na nacionalni Panteon, a koji bi po svim parametrima trebao biti davno odbačen kao ideal, skupa s kompletnom političkom ostavštinom, i drugog koji od Hrvatske nikad nije ni bio prihvaćen, i to baš zato što je u svemu bio antipod prvome, čitatelj je mogao doživjeti moment prosvijetljenja.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price