Sport

Veliki okrugli sto: Klop u Liverpulu, Liverpul posle Klopa

9 odgovora 5 autora Velikih priča na 9 pitanja za (skoro) 9 Klopovih sezona u Liverpulu

/ Ilustracija VP / Profimedia
jan 27 2024, 13:31

Podeli

Obično je januar rezervisan za bombastične i loše fudbalske transfere. Vesti koje zaokupljaju svet s početka 2024. su unekoliko drugačije: prvo smo se oprostili od Franca Bekenbauera, pa od Điđija Rive, a red je došao i na Jirgena Klopa…

Heh, bez brige, živ je i zdrav nemački stručnjak, mada su mnogi navijači Liverpula u petak, 26. januara osetili prazninu poput one kada neko STVARNO ode. A Klop STVARNO ide, doduše samo iz kluba – menadžer je najavio da će na kraju sezone napustiti Enfild.

Premijer liga, Liga šampiona, “svetsko prvenstvo”, par kupova, nekoliko ludačkih trka za titulu (mahom izgubljenih, no nekako ne njegovom krivicom), naoko je to zaostavština Jirgena Norberta Klopa u čuvenom klubu.

Samo što to, rekli bi Englezi, ne počinje ni da priča priču…

Nju će pokušati da saberu, u 9 odgovora na 9 pitanja za (skoro) 9 Klopovih sezona u Liverpulu odabrano društvo iz sportske redakcije Velikih priča. Vladimir Novaković, Saša Ibrulj, Marko Prelević, Mihovil Topić i moderator Uroš Jovičić govore o Klopu, onom što će doći pre, onom što je bilo posle.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price