Sport

Veliki okrugli sto: Kako to oni mogu, a mi ostali ne možemo

Odgovora je mali million, a tačnih odgovora malo, pa ćemo u trećem po redu velikom okruglom stolu Velikih priča, noć i jutro nakon novog hrvatskog finala, pokušati da razdvojimo tačne od ostalih odgovora

Luka Modrić / Foto Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
jun 19 2023, 09:55

Podeli

Na ovom mestu smo utvrdili da su jedine sigurne stvari na svetu smrt, porez i trijumvirat španskih košarkaških vitezova tame – Ljulj, Rudi, Ćaćo. Pogrešili smo. Tom je nizu potrebno dodati fudbalsku reprezentaciju Hrvatske u završnici velikih takmičenja. U samoj završnici, dapače.

Može sa druge strane da bude Brazil, Argentina, Engleska, Bog otac lično, može da vodi, može da dominira terenom, ali će na kraju Hrvatska čitavu priču da uvede u triler završnicu kroz produžetke i neretko penale. Okej, dogodiće se ponekad – vrlo retko – da posle penal serije završe kao poraženi tim, kako se dogodilo i prethodne noći u finalu Lige nacija, ali će poenta ostati ista. Hrvatska fudbalsko-nogometna reprezentacija izrasla je u mentalnog giganta.

Glavno pitanje – ređe samo od onog “šta bi bilo da se Jugoslavija nije raspala” – bilo je poslednjih godina: “Kako oni mogu, a mi ne možemo?”

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price