Politika

Ipak se okreće…

Kakav se ovo društveni eksperiment odigrao? I da li smo išli na izbore ili na glasanje?

Ilustracija VP
dec 22 2023, 05:00

Podeli

Ovi izbori su detaljno osmišljeni društveni eksperiment, čije ćemo rezultate, bojim se, razumeti kasno, bila je jedna od poruka akademika Vladimira Kostića u intervjuu za Nedeljnik. Ne pamtim da sam imao više poziva, ljudi koji su mi tražili da im pošaljem intervju, poruka za profesora, preporuka da se napravi knjiga… Meni je ovo bio jedan od najboljih intervjua, a to sam shvatio kad sam ga još jednom pročitao, i to posle izbora, što i vama savetujem.

Kakav se društveni eksperiment odigrao? Da li smo išli na izbore ili na glasanje? Da li je sve pre nedelje bio Trumanov šou, u kojem je Vučić kao selebriti skupljao glasove? Da li je realno da smo mi jedino mesto na svetu gde se izborne projekcije poklapaju bez iznenađenja?

Sve su to pitanja na koja ćemo odgovore dobiti u mesecima pred nama.

Reagovanje nemačkog ministarstva spoljnih poslova: “Srbija je glasala, ali misija ODIHR izveštava o zloupotrebi javnih sredstava, zastrašivanju birača i slučajevima kupovine glasova. To je neprihvatljivo za zemlju sa statusom kandidata za EU”, najopasnije je do sada.

Stejt department je, ipak, čestitao, kao i Dmitrij Peskov, tako da makar nema vazdušne opasnosti.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price