Succession
Kultura

Šiv, Tom, narcisizam i njihova svađa iz “Successiona” o kojoj svi pričaju

Razlog zašto su pukli Šiv i Tom je to što jedno drugom više nisu sredstvo za postizanje cilja. "Oni ne vide osobu sa vrlinama i manama već vide osobu kao sredstvo ili alat da dođu do nečega, a nijedno od njih dvoje više nema tu funkciju", objasniće Mia Popić

Succession Šiv i Tom nam daju vrlo realističan prikaz kako izgleda narcisistički bes i povređenost i kako izgleda dinamika veze između dva narcisa / Ilustracija Velike priče
maj 25 2023, 13:00

Podeli

“Da li si gledala scenu svađe Šive i Toma u ‘Successionu ‘? Ej, moraš to da gledaš, kakva scena!” Ovo sam čula više puta prethodnih dana posle emitovanja sedme epizode megapopularne serije u kojoj su stvari postale još luđe, besmislenije i komplikovanije među decom bogataša i medijskog mogula Logana Roja pošto ih je tata, tvorac imperije i njihovog ludila, zauvek napustio.

I onda sam odgledala scenu brutalne bračne svađe između jedne “kučke”, kako neki vole da krste Šiv, i “sline od čoveka”, što nekako priliči njenom suprugu Tomu. Sve kreće idilično tog jutra kada joj donosi doručak posle noći i seksa o kojem će kasnije tokom dana “kuckati” pa će Tom odgovoriti na njenu poruku u istom stilu – da je “tvrd kao kamen”, i sve će izgledati kao da ništa nije najavljivalo tragediju. Ali, preparirana škorpija u staklu, koju će joj pokloniti, takođe tog jutra, i njena grimasa i nerazumevanje, na šta će se Tom vaditi da je “šala” i da je hteo da napravi foru da je ona – Šiv – kao škorpija, najaviće pičvajz na kraju večeri – kada će mu ona uzvratiti: “Evo mrtve zmije da je nosiš kao kravatu, Tome. Zašto ti nije smešno?”

Naizgled idilično jutro do večeri će postati davna prošlost jer će jedno drugom reći mnogo ružnih stvari – ali i istinitih. Biće to, u stvari, jedan iskren, otvoren pa i katartičan razgovor, što je u porodici Roj zaista retkost. Ali pošto su oni grozni ljudi, čuće se i prilično grozne stvari koje misle jedno o drugom. Ili zapravo o sebi. Biće to vrhunac njihovog odnosa. Lošeg odnosa i loše veze.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price