Sport

Četvrti snep Arona Rodžersa

Njegova nova destinacija – New York Jets. Jedna od najbaksuznijih, najluđih franšiza. Njegov novi plan – da pokaže da je i dalje pripadnik elite. Njegove stare boljke – i dalje je Aron Rodžers

Mathew Hayward / Alamy / Profimedia
sep 14 2023, 04:55

Podeli

Četiri snepa. Ili, prevedeno na jezik koji svi znamo, manje od minut.

Toliko je trajao san navijača New York Jetsa. Toliko je prošlo pre nego što se pred očima najmanje 25 miliona Amerikanaca odigrala američka tragedija.

Pet minuta pre tog četvrtog snepa, Aron Rodžers, verovatno najveća, a trenutno svakako najdugovečnija zvezda NFL-a, izašao je na teren noseći američku zastavu.

Bila je godišnjica 11. septembra, bilo je prvo kolo sezone, bio je plan da Jetsi sa njim stignu do Superboula. Posle toliko godina, posle toliko tuge.

Posle tog četvrtog snepa nema više ničega – sem onog “what if”, i sem bola što će veliki Aron Rodžers propustiti celu sezonu. U tom četvrtom snepu, dakle, Aron se nezgodno okliznuo na veštačkoj podlozi i pokidao Ahilevu tetivu. Kraj sezone, već sada. Možda i kraj karijere za čoveka koji će ovog decembra napuniti 40 godina.

Sve je trebalo da bude drugačije kada je Rodžers najavio dolazak u Džetse. Tada je, uostalom, nastao i najveći deo ovog teksta, pod originalnim naslovom “Mračni Aron Rodžers u kostimu Brodvej Džoa”.

Teksta koji je sada jedan veliki “what if”.

Svejedno, ova priča zaslužuje da bude ispričana još jednom.

Zbog tog četvrtog snepa. Zbog Arona Rodžersa. Zbog toga što sport ume da bude tako veliki i tako okrutan.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price