Sport

Beskrupulozni, brutalni, neizbežni, prebogati Dana White i njegov UFC

Ko želi da razume kako je UFC od smejurije postao biznis model modernog doba, mora da razume i ko je Dana White. Ko razume ko je Dana White, teško može da ga ne mrzi

Ilustracija VP/Profimedia
mar 16 2023, 09:00

Podeli

Zamislite kiklopa sastavljenog od svih likova koje smo tako lepo umeli da mrzimo. Recimo, nadobudnog dripca bez pokrića kakav je Johny Lawrence u “Karate Kidu”, pa mu na to dodajte totalnu antipatiju Tong Poa iz Kickboxera, zloću Zangiefa iz “Street Fightera” i kompletan lik Georgea Washingtona Dukea iz “Rocky 5”, sve sa onom bundom i usiljenim idiotskim osmehom. I onda zamislite da je taj kiklop na sve to glavat i ćelav.

Idealan da ga mrzi ceo svet.

“A sada čovek bez koga ništa od ovoga ne bi bilo moguće”, urlao je svaki put i urlaće i 286. kada se za šibanje spreme Usman i Edwards. “Jedan jedini, neponovljivi, Danaaa White.”

Ko želi da razume kako je UFC od smejurije postao biznis model modernog doba, mora da razume i ko je Dana White. Ko razume ko je Dana White, teško može da ga ne mrzi.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price