Psihologija

Dolazi beba!!!! Kako smanjiti roditeljski stres

Roditeljski stres je normalan deo roditeljstva, i definiše se kao psihološka reakcija na zahteve koje roditeljska uloga postavlja. Po nekim autorima on je kvalitativno različit u odnosu na stres iz bilo koje oblasti života

/ Image by pch.vector on Freepik
okt 05 2023, 05:00

Podeli

Rođenje deteta predstavlja jedan od lepših trenutaka u životu. Neki, uključujući i mene, reći će – najlepši. To kako ćemo biti veliki i imati porodicu i mi se o nekom starati predstavlja čestu fantaziju u dečjem dobu. “Ko će biti mama, a ko tata” neka su od pitanja u dečjim igrama, a zatim organizovanje venčanja, sve se zvanicama koje viču “Srećni mladenci” i kolačima od blata. A zatim se lutke voze u kolicima i uspavljuju, maze, kažnjavaju ako “nisu bile dobre”.

Kroz igru i podelu uloga se prenosi sve što smo doživeli, odnosno način na koji smo doživeli, zajedno sa željenim krajem.

A kraj u stvarnosti često nije kao u bajkama “živeli su srećno do kraja života”.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price