Politika

Zašto je Milatović povukao prvi potez?

Ko se obradovao razlazu premijera i predsjednika u Crnoj Gori?

/ SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia
feb 28 2024, 05:00

Podeli

Sukob nekadašnjih partnera i osnivača Pokreta „Evropa sad“ premijera Milojka Spajića i predsjednika države Jakova Milatovića kulminirao je nedavnom objavom Milatovića, dojučerašnjeg zamjenika predsjednika mlade stranke, okosnice 44. crnogorske vlade, da napušta partiju.

O ostavci Milatović je javnost obavijestio putem mreže X. “Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta i iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije”, napisao je.

Na ovaj potez odlučio se samo dan nakon sukoba frakcija u PES-u oko toga ko će biti novi član odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore. Navodno su dva poslanika PES-a Vladimir Bakrač i Uglješa Urošević tražili da Vlada promijeni inicijalni prijedlog, da predloži njihovog kandidata, a na kraju se višečasovna rašomonijada okončala izborom treće osobe, koja je predstavljena kao “kompromisno rješenje”.

Milatović je tim povodom napisao da su u partiji ranije obećali da će “kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju”.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price