Savo Manojlović iz pokreta Kreni-promeni najavio je izlazak na izbore i kandidaturu za gradonačelnika
Savo Manojlović iz pokreta Kreni-promeni najavio je izlazak na izbore i kandidaturu za gradonačelnika / Fotografija: Igor Pavićević

Šta hoće Savo Manojlović?

Krenuo je, da li će nešto da promeni?

apr 24 2024, 15:48

Podeli

Savo Manojlović je već jednom izašao kao pobednik.

Bilo je to u zimu 2021. godine, a kao da je juče bilo, kada je Srbija tokom velikih protesta protiv Rio tinta upoznala mladog ekološkog aktivistu koji je “pobedio Vučića”.

Ali, nije Savova pobeda u tome što je Vučić kao retko kada podlegao pritisku protesta, pa povukao one zakone i prateće propise vezane za iskopavanje litijuma, pretpostavka je da nije to učinui zbog blokiranih ulica ili političke moći pokretača tih protesta, koliko zbog straha od brojki u rezultatima istraživanja koja govore da većina građan Srbije, pa tako i naprednjačkih glasača ne želi to iskopavanje. Nije, dakle, Savo Manojlović bio srpski politički Rambo koji je sam razbucao naprednjačku mašineriju, pa je i glavni u toj mašineriji odlučio malo da ustukne, jer možda sa ovim Savom, što bi rekli, i nema zaje…

Ne, dakle, Savova pobeda je bila u tome što je posle te pobede povukao ručnu.

Dve i po godine posle pobede i povlačenja ručne, Savo Manojlović definitivno ulazi u politiku, a vest da njegov pokret “Kreni-promeni” izlazi na ponovljene beogradske izbore zapravo će biti lajtmotiv ovog glasanja zakazanog za 2. jun.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price