Savo Manojlović iz pokreta Kreni-promeni najavio je izlazak na izbore i kandidaturu za gradonačelnika
Savo Manojlović iz pokreta Kreni-promeni najavio je izlazak na izbore i kandidaturu za gradonačelnika / Fotografija: Igor Pavićević

Šta hoće Savo Manojlović?

Krenuo je, da li će nešto da promeni?

apr 24 2024, 15:48

Podeli

Savo Manojlović je već jednom izašao kao pobednik.

Bilo je to u zimu 2021. godine, a kao da je juče bilo, kada je Srbija tokom velikih protesta protiv Rio tinta upoznala mladog ekološkog aktivistu koji je “pobedio Vučića”.

Ali, nije Savova pobeda u tome što je Vučić kao retko kada podlegao pritisku protesta, pa povukao one zakone i prateće propise vezane za iskopavanje litijuma, pretpostavka je da nije to učinui zbog blokiranih ulica ili političke moći pokretača tih protesta, koliko zbog straha od brojki u rezultatima istraživanja koja govore da većina građan Srbije, pa tako i naprednjačkih glasača ne želi to iskopavanje. Nije, dakle, Savo Manojlović bio srpski politički Rambo koji je sam razbucao naprednjačku mašineriju, pa je i glavni u toj mašineriji odlučio malo da ustukne, jer možda sa ovim Savom, što bi rekli, i nema zaje…

Ne, dakle, Savova pobeda je bila u tome što je posle te pobede povukao ručnu.

Dve i po godine posle pobede i povlačenja ručne, Savo Manojlović definitivno ulazi u politiku, a vest da njegov pokret “Kreni-promeni” izlazi na ponovljene beogradske izbore zapravo će biti lajtmotiv ovog glasanja zakazanog za 2. jun.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price