Politika

Protesti, državne pare, istraživanja: Vlast je, izgleda, u problemu kao nikada do sada

Potezi vlasti, pre svega oni vezani za polje finansija i standarda građana, posledica su protesta, ali i istraživanja i fokus grupa, koje pokazuju rast nezadovoljstva

Ilustracija VP
jun 10 2023, 05:00

Podeli

“Bratko, kad imaš problem i ne možeš da ga rašiš sa pari, ti ga rešiš sa mnogo pari”, citat je bahatog lokalnog bosa Dadana (Srđan Žika Todorović) u filmu “Crna mačka, beli mačor”.

Srpske vlasti su krenule ovom logikom da rešavaju najnovije političke probleme, sa pari.

Najavljena su povećanja plata i penzija, sa posebnim osvrtom na prosvetu, a kao glavni bingo ovog puta je najavljena finansijska pomoć deci do 16 godina od 10.000 dinara. Tačnije majkama dece. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je to najavio, a ministar Siniša Mali elaborirao sa tačnim datumom prijava za ovu pomoć države – 20. avgust.

Oni sa razvijenijim političim instiktom kažu da je ova finansijska pomoć kao mahovina u šumi, lako se koristi za orijentaciju; kao što svi znaju da mahovina raste sa severne strane panja, tako je jasno da datum prijave za finansijsku pomoć može biti malo južno od datuma vanrednih parlamentarnih izbora.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price