Politika

Morem plovi jedna Ruka pravde

Jedan crnogorski trajekt nosi naziv "Vasilije". Drugome su dali ime "30. avgust". Najavljeno je da stiže i treći

Ilustracija VP
jun 02 2023, 05:00

Podeli

Spremaju se parlamentarni izbori u Crnoj Gori. Zakazani su za 11. jun. Partije kasne sa kampanjama jer se pregovaralo o koalicijama. Sve se radi zbrdozdolski. Zauzimaju se slobodne teritorije. Jedni govore o povećanju plata, drugi o pomirenju i zajedništvu, a mnogi se predstavljaju kao pravdoljupci. Moraju o nečemu da pričaju do izborne šutnje, pa biraju po principu “daj što daš”.

Tako i nalaze kanale komunikacije. Koriste sve što im padne pod ruku. Aleksa Bečić i Dritan Abazović su zajedno u koaliciji (URA + Demokrate), a skrojili su slogan “Hrabro se broji”. Pucaju od hrabrosti i ljubavi iako su se ne tako davno međusobno optuživali i pljuvali, govorili o vezama sa mafijom i ukradenim milionima. Upravo zbog obostranog pljuvanja im je pao rejting, a glasači prebjegli kod drugih. Bilo je teških riječi, i najtežih. Ali prešli su preko svega Aleksa i Dritan, počeli su ljubav iz početka, pa prešli su na hrabrost.

Njihova lica su na brendiranom autobusu koji krasi i ispis “Autobus hrabrosti”. Hrabrost je na točkovima. Njihov slogan ima uporišta najviše u činjenici što je Dritanova URA zadužena za sektor bezbjednosti, a u Crnoj Gori je narod konačno dočekao da se hapse i procesuiraju korumpirane sudije i slobodni kriminalci. Narod Dritanu skandira: “Hapsi bandu, Dritane!” I on hapsi li hapsi. Neka hapsi sve što treba da hapsi, neka hapsi, i treba da hapsi.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price