Politika

Ivan Turudić, čovjek zvani kontroverza

Zašto Plenković toliko uporno inzistira da Ivan Turudić postane glavni državni odvjetnik?

/ Ilustracija VP / Profimedia
feb 06 2024, 05:00

Podeli

Bila je godina prije izborne, a nervoza se već itekako osjećala. Uostalom, te 2014. godine su se u Hrvatskoj održavali i izbori za Europski parlament, koji su obično značajno prolazno vrijeme što može podići ili spustiti elan stranačkim simpatizerima. A nitko ne želi ući u kampanju za najvažnije, parlamentarne izbore, s malodušnim “terenom”.

Nervoza je itekako bila prisutna u HDZ-u, stranci nenavikloj na situaciju u kakvoj se nalazila već tri godine – u opoziciji, daleko od vlasti. No, tadašnji predsjednik Tomislav Karamarko već je naveliko ocrtavao vrli, novi svijet koji Hrvatsku čeka kad se oni opet dočepaju vlasti. “Svatko u svojoj sobi, dvorištu i kući može misliti što hoće, ali na javnoj sceni sigurno ne. Morat će poštivati vrijednosti na kojima se temelji hrvatska država, Domovinski rat, naši branitelji i poginuli, te politička doktrina Franje Tuđmana i veliko djelo Gojka Šuška.”

Bio je 3. svibnja, Svjetski dan slobode medija.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price