Politika

Dosije Milanović: Predsjednik koji je u ratu sa svima i koji ne želi čuti za kočnice

Voli citirati EKV i filmove Duška Kovačevića, a ispunio je biografiju punu proturječnostima: od zastupanja stavova kojima bi "i Tuđman bio zadovoljan", preko proglašavanja "pravim zastupnikom Srba u Hrvatskoj", potpuno suprotnim odnosom prema Dodiku i Vučiću...

Ilustracija VP/Izvor fotografija Profimedia
apr 24 2023, 05:00

Podeli

Predsjednik Republike stoji za govornicom u predsjedničkoj rezidenciji, načičkanoj novinarima. Ispred njega mikrofoni s oznakama domaćih i stranih medija. Ništa čudno, nedavno je čovjek s kalašnjikovom pucao po zgradi Vlade i ranio policajca, što je izazvalo i niz vatrenih polemika u političkom vrhu. Predsjednik govori dugo, žestoko. Iza njega su ceremonijalno poredane državne zastave.

U jednom trenutku neupadljivo mu prilazi konobar. Držeći u jednoj ruci tacnu, drugom hitro s govornice miče praznu i stavlja punu čašu vode. U trenutku dok se pokušava na petama okrenuti i zbrisati iz kadra, predsjednik prekida rečenicu, pogleda ga i kaže: “Hvala. Kokaina nemate?”

Teško da bi ijedna producentska kuća na svijetu reagirala drugačije na scenarij iz gornjih rečenica, osim tako da njegovog autora, vjerojatno na ne pretjerano nježan način, pošalje odakle je došao. Umjetnička sloboda je umjetnička sloboda, ali, brate, ovo stvarno djeluje kao pretjerana, halucinogena fikcija.

Slika, u kojoj premijer predsjednika Republike opisuje kao narkomana, a predsjednik Republike mu uzvraća da je “udbaški gojenac” – predstavlja jedan od ključnih okvira političke stvarnosti u Hrvatskoj danas

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price