PAQITOV PUT Podcast

“Došli smo čak iz Beograda…”: Paqito na Zemunskoj pijaci

U prvom "gastrotomu" dvodelne posete Zemunskoj pijaci, Paqito je klopao u "Pretopu"... Saznajte šta je to koncept "Bred švajn šampanj"

/ Ilustracija VP / Nebojša Babić
nov 06 2023, 05:00

Podeli

Na sasvim neočekivanom mestu nalaze se dva koncept “restorančića”, zbog čega je Zemunska pijaca u poslednjih nekoliko meseci postala najslabije čuvana tajna gastronomskog Beograda.

“Paqitov put” morao je logično da odvede Pavla Brankovića u “Pretop” (što je tema ove epizode gastronomskog podcasta) i “Koordinatu”, sa kojom ćemo se upoznati u narednom klipu.

“Bred švajn šampanj” je sveto trojstvo “Pretopa”, a Paqito je saznao kako teče ceo proces pripreme pečenja u “Pretopu”, koji traje “paaaa, reeeecimo 31 sat”, ne bi li se dobio savršeni balans najsuvljeg i najsočnijeg mesa.

I naravno hleb i mast i moča i penušavac i sve ono zbog čega se ide na Zemunsku pijacu.

Paqito nije izdržao da svoje domaćine ne pita zašto šampanjac ide uz prasetinu?

“Zato što je fora!”

A što baš pijaca?

“Pa gde da bude pečenje nego na pijaci. Koncept je, naravno, potpuno drugačiji, ali smo navikli ljude da se prilagode. Svuda po svetu se dešavaju gastronomske priče na pijaci, a to ovde nije bio slučaj.”

A dešava se i nešto drugo, da pojedini gosti – preciznije izvesne gošće – kažu da su u Zemun, u “Pretop”, došli “čak iz Beograda”.

Nije dovoljno “ludo”? U “Pretopu” su se organizovale svadbe, rođendani, parastosi, devojačke večeri…

Pratite podcast Paqitov put na YouTube kanalu Velikih priča

Čitajte Velike priče i pogledajte sve naše podcaste.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price