Kultura

Strah politika, loš espreso i Tejlor Svift

Verujem da je moj zadatak u Americi da objasnim kvalitet normalnog espresa i da prenesem emocije u političke diskurse. Ako to uspem, nikada neću ni morati da se opredeljujem

Ilustracija VP/Profimedia
sep 17 2023, 05:00

Podeli

Spakovala sam stvari, potrebne i nepotrebne. Potrebno i nepotrebno sam se opraštala sa ljudima. Potrebno sam plakala, bespotrebno paničila. Usput su mi se desile razne koincidencije: kašnjenja aviona, gubitak čak dva kofera, stenice u smeštaju (koji na fotkama izgleda kao Beverli Hils) i beskrajno ravna polja kukuruza. Ipak, ništa me nije tako duboko razočaralo kao kafa i tako duboko iznenadilo kao ostrašćenost.

Dakle, kao Fulbrajtova stipendistkinja otišla sam u Ameriku na dve godine na master iz književnosti. Trenutno tekst pišem iz grada Linkolna u državi Nebraska. Čitam Elroja da lakše zaspem uz mogućnost krvoprolića i kuvam se na vrućini. Ne razumem farenhajte. Šetam mnogo, a to je neobično, koincidentalno. Moj prvi utisak o Sjedinjenim Državama bio je samo da Amerikanci vole automobile. Trebalo mi je da popijem mnogo kafa kako bih shvatila i neke druge stvari. Mnogo kafa? Pa tu sam tek dve nedelje? E pa, nisam se dala više uspavljivati Elrojem već posle nekoliko noći. 

Kao prava balkanska gospođica, odlučila sam da po vrelini i kukuruzima potražim tople, srdačne ljude vredne kafenisanja, razgovora i (zašto biti licemeran?) beskonačno dugog ogovaranja!

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price