Kultura

Nisam nijedna od junakinja serije “Seks i grad”

... nisam nikada ni bila. Ali to loženje da smo "Seks i grad" imalo je funkciju i za žene i za muškarce, iako to neki ni danas ne shvataju

Sex and The City / IFA Film / United Archives / Profimedia
jul 07 2023, 05:00

Podeli

Gledala sam prve tri epizode druge sezone “And Just Like That”, gledaću verovatno i ostale. Prema fenomenu “Seks i grad” imam isti odnos kao, recimo, i prema Madoni i bendu Guns N’ Roses. Volim ih kakvi god da su danas, i mogu da priznam da to nije ono kao nekad. Da Madona ne mora da radi stvari koje radi, ali to je ona i uvek je radila šta je htela (i sad mi je žao jer čujem da je hospitalizovana). Ili da mi, pošto nastupe G’N’R koji su trenutno na turneji, Axl zvuči kao starac koji peva. I onda mi lepo kaže B. da se glas promeni kad čovek ostari. Žao mi je, ali i to mi je okej. Svi se menjamo. Ipak, volim da pratim šta se dešava s njima, pa tako i sa dugo očekivanim nastavkom HBO serije.

Šta se promenilo sa serijom “Seks i grad”? Već su se čule mnoge kritike na račun četvorke (Samanta je stalno prisutna iako nije tu), koja je sada u proširenom sastavu sa nekim novim likovima, dok su neki stari izbačeni ili nisu hteli da učestvuju u nečemu u čemu ne vide smisao, zbog (ne)opravdanih strahova od “cancel” i “woke” kulture i političke korektnosti.

Pratila sam zamerke i neke su na mestu, ali meni je zanimljivo da analiziram na šta reagujem sada kada gledam seriju zbog koje se nekada sa drugaricama ostajalo uz TV pa se posle izađe na štiklama u grad i pije koktel “cosmopolitan” u klubu “Ben Akiba” (dok je bio u Nušićevoj ulici), kopiraju se njih četiri i ložimo se da smo “Seks i grad”.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price