Kultura

“The Idol” je ruina od serije

Serija "The Idol" na (HBO) Maxu je studija slučaja o tome šta se desi kada kreativnu kontrolu prepustite zvezdi koja o tome ne zna dovoljno – satira se pretvori u parodiju

Serija “The Idol” / Foto LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia
jun 20 2023, 09:22

Podeli

“Uvek ide neko mlađi i gladniji iza tebe niz stepenice” – nezaboravni je citat iz “Showgirls”. A kako bi Sam Levinson dao levo jaje da bude Verhoven, u slučaju serije “The Idol” koju potpisuje zajedno sa Weekndom (gde, u prilog gore navedenoj tezi, čak i postoji scena u kojoj glavna junakinja gleda “Niske strasti”) taj silazak niz stepenice bi više bio u duhu one naše “Sam pao, sam se ubio”. Dakle – ukoliko ste počeli da gledate ovaj, sad već ozloglašeno hajpovan soft porn program, ali razmišljate da batalite – izdržite makar do scene gde Jocelyn silazi niz stepenice svoje pop star palate kako bi sa plesačima uvežbala koreografiju za novi spot.

Sa desne strane, na jednom od balkona, zaseo je njen menadžment – odurna ekipa nalik na roj Rojevih iz “Naslednika” čija cela konverzacija se vrti oko j***anja u dupe, bukvalnog i metaforičkog. Sa leve strane na osmatračnici uz ogradu je novinarka Vanity Faira (glumi je transrodna Hari Nef) sa punim rasponom facijalne ekspresije tabloidskog lešinara: širom otvorene oči da ne promakne ni naznaka skandala, superiorno oportunističko gađenje proizvod je minulog rada na uzdizanju i rušenju tuđih snova o superstar statusu. Dole, na mukotrpno manikiranom travnjaku stoji horda plesača čija tela, zategnuta kao struna, već su dobrano znojava od celodnevnog čekanja na suncu jer se zvezda predvidljivo pojavljuje sa ogromnim zakašnjenjem.

I eto Jocelyn – bez prezimena, samo savršeno izvučen ajlajner i brižljivo razbarušena kosa, svega tri trake prekrivaju mesta gde bi se u petparačkoj štampi našle zvezdice zbog tobožnjeg morala. Dok stopalima jedva dodiruje stepenike, Jocelyn je malo Britney, malo Miley, malo svaka druga znana interpretatorka sapunjavog zvuka koja se parala po šavovima pred objektivima, kamerama i našim dokonim klikovima na vesti “Nećete verovati šta joj se dogodilo”.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price