/ Fotografija: Brajan Rašić, ekskluzivno za Velike priče

Nebo se otvorilo, Bog je video Tinu Tarner

Trijumf i tragedija su naizmenični i neprekidni sastojci njenog života i karijere

maj 26 2023, 13:44

Podeli

Ovoga trenutka se trudim da se prisetim, ali ne uspevam i zaboravio sam, a radi se o koncertu Brajana Adamsa u Beogradskoj areni i o tome kako je zvučao onaj deo pesme “It’s Only Love” koji peva Tina Tarner u njihovom duet hitu. Ne znam ko je to otpevao, da li prateći ženski vokal, ili sam Adams, nemam pojma. Razmišljam o tome jer dvadesetak sati od objavljivanja vesti o njenoj smrti slušam i čitam o njenoj neponovljivosti, originalnosti… Sigurno i da taj deo pesme koji ona peva niko to veče u Areni nije otpevao kao ona.

Nisam dugo razmišljao o Tini Tarner. Prošli put sam je se setio u Kardifu, pre malo više od mesec dana kada sam u pešačkoj ulici naleteo na pab “Proud Mary”. A pesma “Proud Mary” bila je 1970. prvi hit singl Ajka i Tine Tarner s kojim su ušli među prvih deset na američkim top-listama. Prodat je i višemilionskom tiražu, i doneo Tini prvog Gremija za najbolju bluz pevačicu. Nisam ušao u “Proud Mary” ali bio sam gotovo siguran da prvi hit Tine Tarner nema veze sa pabom.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price