JESI LI VIDEO OVO?

Kako je Vučić u Savamali oživeo i noćno kupanje i noćno rušenje

Bager ne može da se vozi retroaktivno, pa je predsedniku žao što ne može sam sebe da prijavi za rušenje u Savamali

apr 26 2023, 05:00

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović će se na sajtu Velike priče dopisivati u novoj kolumni “Jesi li video ovo?”

Ovde možete da pročitate prethodni tekst Ante Tomića.

***

Dragi Ante,

Jeste, ima raznih vrsta i profila majstora zbog kojih posle decenijama ne možeš da popraviš ono što su ti oni jednom opravili i čiji se šlamperaj generacijama prenosi s kolena na koleno, sa rutinskim pitanjem svakog sledećeg majstora: “Ko ti je ovo radio? Pa taj nema pojma! Ovo se ne radi ovako, sa’ će da vidiš kako se to radi!” To posle isto za njega kaže onaj sledeći majstor i tako od naših askurđela do današnjih dana, majstorski šlamperaj se nasleđuje zajedno sa kućom i okućnicom.

Al’ da vidiš ovo – pre tačno sedam godina, u noći između 23. i 24. aprila 2016, pojavila se jedna specifična majstorska vrsta za koju recept verovatno, mada nisam baš totalno siguran, nema ni moja supruga – dođu ti u dva ujutru sa fantomkom na glavi, oduzmi ti mobilni telefon, vežu te za banderu, poruše ti kuću do temelja bagerom, onda te odvežu od bandere, vrate ti mobilni i odu bagerom u nepoznatom pravcu da posle nema šanse da ih nađeš ni preko Interpola, ni preko Teleflore, ni preko AirBNB-a, ni preko Međunarodne unije maskiranih noćnih rušitelja “Damage inc.”.

Ne vredi ti ni da se žališ lokalnoj policiji, kao ni lokalnom predsedniku, jer, ups, biće da su ceo taj šlamperaj od majstorluka oni i organizovali da bi tu napravili prostrani komforni parking za prostrani komforni buržujski kvart.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price