Sport

JJ Redick, mikrofon je vaš

Kako je bivši omraženi igrač postao cijenjeni domaćin podcasta, a potom i head coach bez ikakvog iskustva - i kako bi mogli da izgledaju njegovi Lakersi

/ Ilustracija VP / Profimedia
sep 12 2024, 05:17

Podeli

U devetoj i posljednjoj epizodi podcasta „Mind the Game“ objavljenoj prije tri mjeseca dvojica domaćina – LeBron James i JJ Redick – najavljivali su predstojeće NBA finale. Tamo negdje oko dvadesete minute emisije, Redick je uzeo ploču i flomaster te kroz dijagrame demonstrirao Horns Two, napadački set novog NBA prvaka Bostona.

Redick je znao ne samo naziv seta nego i sve njegove  opcije i readove, raspored igrača i spacing. LeBron je pažljivo slušao Redickovo izlaganje i kratko izražavao slaganje s nacrtanim i objašnjenim.

Tri mjeseca kasnije ispostavilo se da je ta interakcija Redicka i Jamesa preludij u ono što nam dolazi za mjesec i pol dana. „Mind the Game“ se više ne snima, a Redicka i Jamesa ćemo umjesto na Youtubeu u kolaboraciji gledati u pravom pravcatom huddleu na timeoutu.  JJ Redick novi je trener Lakersa.

Kada se 24. lipnja pojavio na press konferenciji i službenom predstavljanju Redick je pomalo cinično izjavio: „Nikoga ranije nisam trenirao u NBA-u. Ne znam, ljudi, jeste li čuli za to“. Postavljanje Redicka za trenera podiglo je obrve navijačkoj bazi Lakersa.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price