Jokić i Lebron
Sport

Beskrajni dan LeBronovih Lakersa

Detaljna analiza kako su Nuggetsi uručili džentlmensku metlu Lakersima. I zašto nije sve onako kako na prvu izgleda?

Jokić i Lebron 4:0 + 4:1 / Ilustracija Velike priče
maj 01 2024, 05:18

Podeli

Serija Nuggetsa i Lakersa od početka nije mirisala na klasični dvoboj drugog i sedmog iz regularne sezone. Bilo je previše buke oko nje iako je bilo posve jasno da su Nuggetsi potpuni favoriti. Neki faktori su ipak odradili svoje i servirali nam je kao da se maltene radi o finalu konferencije a ne prvoj rundi. Ima nešto u okruženju. Denver Nuggets Balkan fan klub zbog Nikole Jokića nikada nije bio puniji pa smo o Lakersima i Nuggetsima po inerciji morali slušati i(li) čitati. Lakersi su Lakersi. I da se pojave u playoffu s 15 G League igrača, mediji će ih ispoštovati i o njima će se pričati. Kako da onda bude drugačije kada na rosteru imaju LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa? A osim toga, lani je između Denvera i Lakersa pokrenuto kao nekakvo kvazi-rivalstvo u finalu konferencije koje su Nuggetsi dobili s 4:0, ali su verbalna nadmudrivanja nastavljena nakon i provlačila su se kroz utakmice regularne sezone ove godine.

Konačni rezultat od 4:1 može sugerirati da se ovdje doista i radilo o dvoboju drugog i sedmog, ali u stvarnosti nije bilo tako. Iako je Denver neosporno kvalitetnija momčad, Lakersi su časno pali, uz dobar otpor. Nuggetsima su trebala praktički dva koša sa zvukom sirene da upišu dvije od četiri pobjede. Trebalo im je nekoliko ludih preokreta i stizanja rezultata da dobiju neke utakmice. Trebali su im njihovi glavni igrači na najvišoj razini zadatka kroz veći dio utakmica ili u periodu kada su se one lomile. Na kraju priče, Nuggetsi su ipak s razlogom šampioni iako je serija protiv LA-a ogolila neke njihove mane.

Sve 4 pobjede Denvera nekako su imale istu dinamiku. Lakersi su izgledali kao Bill Murray iz Groundhog Daya kada se ujutro probudi i shvati da će mu se ponoviti isti dan kao jučer pa onda svako naredno jutro proživljava isti osjećaj. Beskrajni dan Lakersa počinjao bi stvarno dobrim otvaranjem utakmice gdje bi oni bili ti koji diktiraju tempo i izgledaju bolji ili barem ravnopravan suparnik. I taj period bi trajao sve do poluvremena. Jedna zanimljivost iz ove serije: Lakersi su vodili na kraju svakog poluvremena. I to su znala biti jako fina vodstva koja su se protezala i do sredine treće četvrtine. Najveće prednosti Lakersa u četiri utakmice koje su na kraju Nuggetsi dobili iznosile su: +12, +20, +12, +9. Naravno, ove prednosti u današnjoj košarci ne znače ništa. To i nije poanta nego činjenica da su Lakersi dobro parirali i da Nuggetsi nijednu utakmicu nisu odvozili od točke A do točke B a da im se na putu nisu stvorili problemi.

Zašto Lakersi na kraju nisu dobili više od jedne utakmice?

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price