Vensan Kasel Pireli Profimedia
Kultura

Golotinja je opet “in”

Povratak golotinji, oličen u novom Pirelli kalendaru, odluka je koja reflektuje širi pomak u svetu mode i popularne kulture, gde modni dizajneri i poznate ličnosti sve više favorizuju telo

Vensan Kasel Pireli Profimedia Vensan Kansel tokom snimanja Pirelijevog kalendara za 2025. / ABACA / Abaca Press / Profimedia
avg 16 2024, 05:19

Podeli

Ukoliko bih nečemu sa guštom prilepio ono “Priroda se obnavlja”, to bi svakako bila vest da se Pirelli vraća golotinji u kalendaru za 2025. godinu.

Tvorci artističkog softcorea koji se svuda više gleda nego u automehaničarskim radionicama, poprilično su se udaljili od očigledno seksualizovanih prizora oskudno odevenih žena. Ono što je karakterisalo njegovu luksuznu lascivnost decenijama unazad još od vremena kada je predstavljen kao vrsta visokokvalitetnog pin upa usred seksualne revolucije, ustupilo je mesto nekim novim istraživanjima granica prihvatljivog – a fotografije su prikazivale potpuno obučene modele.

Sve dok fotograf angažovan da napravi imidže za kalendar namenjen narednoj godini, Ethan James Green, nije obećao da će učiniti da taj famozni artefakt pop kulture ponovo bude seksi. On smatra da je sada pravo vreme da se zvezde ponovo skinu i pokažu malo kože: za izdanje pod nazivom Refresh and Reveal, poziraju Padma Lakshmi (u prozirnoj haljini od tila koja otkriva grudi), performans umetnica Martine Gutierrez (potpuno gola, osim komada naplavljenog drveta koji prekriva njeno međunožje) i John Boyega (fleksuje mišiće na plaži u Florida Keysu).

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price