Netanjahuova zemlja
Svet

Tako to bude kada privatizujete državu

Previranja u izraelskom društvu bila su signal za palestinske terorističke organizacije i njihove sponzore na Bliskom i Srednjem istoku da se spreme za akciju

Netanjahuova zemlja Netanjahuova zemlja / AHMAD GHARABLI / AFP / Profimedia
okt 11 2023, 11:42

Podeli

“Rat inkompetentnih”, tako su vodeći izraelski dnevnici definisali novi rat sa Hamasom i drugim terorističkim organizacijama, Islamski džihad i Hezbolah. Samo par dana pre terorističkog napada izraelske obaveštajne službe su konstatovale da “Hamas nije zainteresovan za eskalaciju vojnih sukoba u pojasu Gaze”. Džejk O’Saliven, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džoa Bajdena samouvereno je, krajem septembra, izjavio da se ne pamti kada je situacija bila tako mirna na Bliskom istoku.

Najvažniji izraelski dnevnik “Haaretz” je objavio uvodnik dan posle početka rata u kojem piše doslovno: “Netanjahu je najodgovorniji za rat između Izraela i Gaze. Premijer koji se hvalio svojim političkim iskustvom i nezamenljivom mudrušću u oblasti bezbednosti, nije uspeo da identifikuje opasnosti prema kojima je svesno vodio zemlju kada je odlučio da napravi vladu aneksije i eksproprijacije, kada je imenovao Bezalela Smotriha i Itamara Ben Gvira na ključna mesta, usvajajući spoljnu politiku koja je igrnorisala otvoreno postojanje i prava Palestinaca”.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price