Sport

Vreme je za rastanak. Do tebe je

Manchester United je izgubio od Copenhagena, a pristup Erika ten Haga utakmici doveo je do logičnog pitanja - kada će, konačno, otići?

/ Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia
nov 09 2023, 08:53

Podeli

Igrao se 83. minut meča na kopenhaškom Parkenu, na istom onom travnjaku na kome se u leto 2021. umalo završio život najboljeg danskog fudbalera ovog veka Christiana Eriksena. Eriksen je (kuc-kuc-kuc) živ, zdrav i još uvek igra fudbal, zapravo bio je kao igrač Manchester Uniteda tu i u ovom meču, ali se dotle već preselio na klupu. Ali, kako život voli da napravi dramu, u tom 83. minutu njegov najbolji drugar je bio baš u ćošku u kojem je Christian pao na meču Eura sa Finskom, odatle je poslao asistenciju, koju će Lerager pretvoriti u gol za 3:3.

Parken je eksplodirao. FC København, gigant za danske uslove, ali maleni klub na evropskom nivou, imao je nekoliko ozbiljnih skalpova. Padali su Lazio sa Dekijem i Sinišom, kad je bio prvak Italije, Ajax dvaput u Amsterdamu, Fergiejev United. Ali nikad nakon 0:2 posle pola sata. Jednom, pre 13 godina, FCK je prošao u osminu finala UCL, a sada ima šansu da to ponovi, ako uspe da preokrene protiv brojčano slabijeg protivnika.

Ali pobeda je potrebna i Man Utdu, ukoliko želi da sačuva šansu za proleće u elitnom takmičenju, što bi s obzirom na žreb moralo da im bude obaveza. Iako već skoro sat imaju igrača manje, posle prve u nizu spornih sudijskih odluka, uspeli su da se stabilizuju i povedu 3:2, ima smisla da sad krenu na četvrti. Imaju pravo na tri izmene, na terenu su im dva, a na klupi tri napadača.

U tom trenutku na licima nekoliko ljudi sa kojima (doduše online) pratim utakmicu neverica. Iako je gol neophodan, odluka Erika ten Haga je – izlazak Rasmusa Højlunda, dvostrukog strelca i najopasnijeg napadača, i ulazak veznog fudbalera Masona Mounta. Mountov kvalitet nije sporan, iako Ten Hag još uvek nije uspeo da iz njega izvuče išta posebno. Ali vezni igrač umesto napadača? Braniće 3:3? Je li moguće?

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price