Sport

Ten Hagova godina prođe, hoće li MU svanuti ikad?

Posle godinu dana na poslu holandski stručnjak bi morao da bude svestan jednoga – u ovome su na njegovoj strani samo njegovi igrači i stručni štab. Ovo je detaljna analiza svega što je uradio

Prva sezona Erika ten Haga u Unitedu / Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia
jun 06 2023, 05:00

Podeli

Finalnom utakmicom FA Cupa, u kojoj je izgubilo od gradskog rivala i nekadašnjeg šefa Guardiole, Erik ten Hag okončao je prvu sezonu na klupi Manchester Uniteda. Trener sa istočne holandske granice prihvatio je ponudu kluba sa Old Trafforda još u aprilu prošle godine, došao je da se predstavi na poslednjoj utakmici prošlog šampionata, a zaista započeo sa poslom 27. juna 2022.

Jedan trofej, finale drugog kupa i povratak u UEFA Champions League sasvim sigurno su zadovoljavajuć skor za bilo koju sezonu Uniteda posle 2013, pogotovo kada se uzme u obzir koja je početna tačka. Ali, na utisak utiču i drugi faktori, od stanja u timu, aktivnosti na tržištu, vizuelnog doživljaja, kao i objektivne okolnosti, među kojima je svakako najbitniji proces prodaje kluba.

U ovoj analizi vratićemo se na start saradnje i analizirati prethodnih 12 meseci, u pokušaju da dođemo do argumentovanog zaključka o radu Ten Haga.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price