Casemiro
Sport

Casemiro, glavni glumac u kostimu vodonoše

Casemiro je uvijek bio iznimno cijenjen igrač i jedna od najvećih zvijezdi svjetskog fudbala, ali ispostavilo se i da je mnogo bolji glumac nego što je većina mislila

Casemiro Casemiro / Ilustracija Velike priče
mar 22 2023, 11:42

Podeli

Stadion Millennium sušta je suprotnost gradu kojemu je s vremenom postao svojevrsni simbol. Na istočnu obalu rijeke Taff savršeno bi se uklopio tek kao kulisa za neku velšku verziju Wellesovog Rata svjetova, glumeći ogromni i blještavi svemirski brod koji se s Marsa spustio u ostatke srednjovjekovnog Caerdydda. Nešto od toga ponekad i radi, u gradu kojeg mi danas poznajemo kao Cardiff već desetljećima se snima Doctor Who, no te je junske noći prije gotovo šest godina bio domaćin najvažnijoj kontinentalnoj klupskoj fudbalskoj utakmici – finalu Lige prvaka.

Jednom kada je utakmica konačno počela, svi smo zaboravili sulude ceremonije otvaranja i koncerte koje smo morali odslušati, zaboravili smo i nevjerovatne gužve prouzrokovane činjenicom da tako mali grad jedva da je mogao primiti stotine hiljada navijača koji su dolazili iz svih krajeva svijeta, i mogli smo se posvetiti vatrometu na terenu. Trebao mi je izlet na YouTube da se još jednom podsjetim, ali impresija nije drugačija nego što je bila tu noć u gradu zmajeva; zaista jeste sjevalo na sve strane i zaista jeste bila sjajna utakmica.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price