Hari, crni Hari
Sport

Utorak kad nije otiš’o Harry

Sasvim drugačija priča o igraču i čoveku čiji su karijera i život izvrnuti ruglu, a sve je moglo da se razvije sasvim drugačije. Ima li dobrog ishoda za Maguirea?

Hari, crni Hari Hari, crni Hari / Matt West / Shutterstock Editorial / Profimedia
avg 22 2023, 15:14

Podeli

Postoji šansa da ovaj tekst već sutra mora na doradu, od Beograda digitalnim putevima do Antwerpena, gde živi i piše njegov autor. Postoji šansa da ćemo morati negde pri kraju da napišemo izvinjenje i kažemo – pogrešili smo, nije ovakav kraj. Ali ovo je jedna od onih uredničkih intervencija kada svrbe prsti i zavlada nestrpljenje. Jer je tekst toliko dobar da njegovu suštinu neće mnogo promeniti bilo kakva ispravka, ako bude potrebna. Nestrpljenje ili urednička odgovornost. Sve isto kao kod Harrya.

Sećate se barda iz Asteriksovog sela, Kakofoniksa ili Tamburiksa, kako god da se zvao u prevodu u kom ste ga upoznali. Na početku svake epizode možete da pročitate njegov opis u kojem se izdvaja rečenica:

Mišljenja o njegovom talentu su podeljena: on lično misli da je genije, svi ostali smatraju da nema ni trunku talenta.

Ova rečenica prošla mi je kroz glavu u prošli utorak, kada se proširila vest o verovatnom kolapsu transfera kojim bi Harry Maguire napustio Manchester United i prešao u West Ham uz odštetu od oko 30 miliona funti. Zvanično zato što želi da se bori za mesto u timu. Iz mnogo izvora saznajemo: zato što je tražio da mu Man Utd isplati poveliku sumu da bi pristao da ode, konzervativna procena je sedam miliona funti (četvrt vrednosti transfera), radikalne idu i do 15 (pola transfera).

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price