NFL
Sport

Pred bogovima se ne treba gorditi

Čifse novinari već uveliko nazivaju „dinastijom“, i pobede li Najnerse, taj će epitet itekako biti opravdan. Znamo da su spremni...

NFL … a samo bogovi mogu obećati / Scott Strazzante / Polaris / Profimedia
jan 31 2024, 13:04

Podeli

Jeste li čuli za bogove sporta?

Ne, ne mislim ovde na one koji su hodili među nama. Ne mislim na Maradonu, na Pelea, Krojfa…na Džordana, Greckog, Brejdija, Koraća, Krešu, Praju i druge. Mislim, doslovce, na božanstva. Na ljude…dobro, ne bukvalno ljude, na bića koja sa nebesa posmatraju i reaguju shodno nekim njihovim idejama.

Šta, kažete da ne postoje? Pa, nisam najsigurniji. Do poslednjeg ću daha smatrati da je autogol Augentalera intervencija bogova fudbala. Sagledajte stvari realno. Vrljavi balon od centaršuta pokojnog Siniše ide u Bajernovih šesnaest, a dva čoveka koji su zajedno odigrali šurnajs’ hiljada utakmica za Bajern i nemačku reprezentaciju – aktuelnog prvaka sveta, nota bene – se sudaraju kao dva klovna i lopta se odbija u njihovu mrežu. Ne, to se ne dešava slučajno. To su bogovi fudbala procenili da Zvezda mora proći, i tako je i bilo.

Kažu da ne valja ljutiti bogove sporta. Boston Red Soksi su ih je naljutili 1920. kada su svog najboljeg igrača, i po mnogima najboljeg igrača u istoriji bejzbola Bejba Ruta prodali u Njujork kako bi vlasnik finansirao brodvejski mjuzikl. Rešavate se usluga najboljeg svih vremena za neku predstavicu? I to ga šaljete u redove večitog rivala? Narednih bezmalo sto leta ljubitelja bejzbola u Bostonu nisu znali za radost. Gubili su na najneverovatnije načine, i tek ih je nakon višedecenijskog pokajanja sunce opet ogrejalo.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price