Superliga. prošlost protiv budućnosti
Sport

Početak bune protiv fudbala

Druga epizoda priče o Superligi, do detalja daje odgovor na pitanje – zašto? Kome treba revolucija i gde je u svemu sirotinja raja?

Superliga. prošlost protiv budućnosti Superliga. prošlost protiv budućnosti / Ilustracija Velike priče
mar 31 2023, 12:40

Podeli

Pokušaj formiranja Superlige u proleće 2021. završio se spektakularnim fijaskom, za koji je prevashodno odgovoran inicijator cele akcije Florentino Perez. Njegova muka bila je stvarna, ideja u načelu dobra, ali je izvođenje bilo toliko trapavo i pogrešno, da je poraz bio neminovan.

Kada se spremate na akciju, posebno na revolucionarnu akciju, morate da znate na koga možete da računate. Onaj kome stanje odgovara sigurno tu ne spada. Bahat kakav jeste, Perez se za superligaški puč 2021. uopšte nije spremio. Po automatizmu je na ustanak pozvao one koje je smatrao svojim društvom, čelnike vodećih klubova Evrope, ali ih nije analizirao.

A među njima neki su, kao Bayern i PSG, bili neprikosnoveni vladari u svojim ligama. Te lige u celini danas su daleko od one najmoćnije, a jaz se samo proširuje, ali za njihove lidere to uopšte nije problem. Oni su potpuno zbrinuti, domaće trofeje beru kao u voćnjaku, a za završnicu evrokupova su odmorni i sveži.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price