Superliga nije mrtva
Sport

Superliga je življa nego ikada

I oni najuporniji u svom guranju glave u pesak na početku 2023. bi trebalo da su shvatili

Superliga nije mrtva / Ilustracija Velike priče
mar 01 2023, 08:50

Podeli

Devetnaesti april 2021. zauvek će ostati zapisan kao svetli dan u fudbalskoj istoriji. Toga dana ustala je kuka i motika. Potpomognuti časnim kapetanima bavarske industrije i katarskim šeicima, obični ljudi sa tribine stali su sa zastavama svojih klubova uz steg UEFA, stuba fudbalskog integriteta i odbranili igru. Sprečili su da im grupa zlih bogataša otme fudbal i pretvori ga u kravu muzaru namenjenu njihovom daljem bogaćenju.

Otprilike ovako su izgledali masovni mediji tog proleća 2021. godine.

U ovoj eri koju karakterišu laži, obmane, diverzije i licemerje, malo šta je prikupilo toliku energiju masa kao zlosrećni prvi pokušaj formiranja evropske Superlige. Pogrešan sa svakog stanovišta, organizovan amaterski (ove godine obeležavamo pun vek od “slavnog” Bierkeller-putscha u Minhenu, kada je Adolf Hitler uveče pištoljem terao funkcionere da mu se pridruže, a ujutro se pitao zašto nisu došli), zbrzan kad mu vreme nije, naopako postavljen. Jednom rečju – florentinovski.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price