TV prava i fudbal kakav smo znali
Sport

Lige “petice” više ne postoje

TV prava, dve jake šamarčine za Seriju A i Ligu 1 i jednosmerna ulica - ka Superligi

TV prava i fudbal kakav smo znali TV prava i fudbal kakav smo znali / Velike priče/AI
nov 06 2023, 05:00

Podeli

Druga polovina oktobra donela je evropskom fudbalu nekoliko teških udaraca. Saudijska Arabija ugostiće SP 2034. i već su krenule priče o bojkotu, ali iz toga Evropljani sigurno neće izaći jači. Teroristički napad pred utakmicu Belgija – Švedska samo je dodatno pogoršao bezbednosnu situaciju u evropskom fudbalu, već zategnutu novom eskalacijom na Bliskom istoku.

Ali to ste već čitali. U ovoj epizodi nešto sa potencijalno dalekosežnim posledicama na odnos snaga na našem kontinentu. U samo nekoliko dana dva takmičenja koja spadaju u svetsku elitu fudbala dobila su snažne šamare i sada konačno moraju da se suoče sa činjenicama.

Pokušaji francuske Ligue 1 i italijanske Serie A da privuku medije i u narednom periodu zarade znatno više novca od TV prava pretvorili su se u pravi fijasko. Italijani su se pomirili sa situacijom i progutali žabu, ali Francuzi trenutno i nisu u poziciji za to.

Takav rasplet dva ovojesenja tendera još pojačava utisak da će Premier liga do kraja decenije počistiti svu konkurenciju zarađujući neuporedivo više novca.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price