TV prava i fudbal kakav smo znali
Sport

Lige “petice” više ne postoje

TV prava, dve jake šamarčine za Seriju A i Ligu 1 i jednosmerna ulica - ka Superligi

TV prava i fudbal kakav smo znali TV prava i fudbal kakav smo znali / Velike priče/AI
nov 06 2023, 05:00

Podeli

Druga polovina oktobra donela je evropskom fudbalu nekoliko teških udaraca. Saudijska Arabija ugostiće SP 2034. i već su krenule priče o bojkotu, ali iz toga Evropljani sigurno neće izaći jači. Teroristički napad pred utakmicu Belgija – Švedska samo je dodatno pogoršao bezbednosnu situaciju u evropskom fudbalu, već zategnutu novom eskalacijom na Bliskom istoku.

Ali to ste već čitali. U ovoj epizodi nešto sa potencijalno dalekosežnim posledicama na odnos snaga na našem kontinentu. U samo nekoliko dana dva takmičenja koja spadaju u svetsku elitu fudbala dobila su snažne šamare i sada konačno moraju da se suoče sa činjenicama.

Pokušaji francuske Ligue 1 i italijanske Serie A da privuku medije i u narednom periodu zarade znatno više novca od TV prava pretvorili su se u pravi fijasko. Italijani su se pomirili sa situacijom i progutali žabu, ali Francuzi trenutno i nisu u poziciji za to.

Takav rasplet dva ovojesenja tendera još pojačava utisak da će Premier liga do kraja decenije počistiti svu konkurenciju zarađujući neuporedivo više novca.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price