Najpotcenjeniji fudbaler u istoriji fudbala.
Sport

Najpotcenjeniji fudbaler u istoriji

David Beckham promenio je fudbal, spajajući ulogu igrača sa ulogama modne ikone, showbiz stara, uspešnog preduzetnika, dela superpoznatog para. Ali se premalo priča koliko je zapravo dobar igrač bio

Najpotcenjeniji fudbaler u istoriji fudbala. Najpotcenjeniji fudbaler u istoriji fudbala. / Bildbyran / Zuma Press / Profimedia
okt 15 2023, 05:00

Podeli

Kvalitet fudbalera i njihov imidž često ne idu zajedno. Neretko ćete naći na primer igrača čija slava znatno nadilazi objektivnu vrednost, dok su mnogi fudbalski geniji ostali u dubokoj senci.

Postoji i jedan sasvim specifičan slučaj. Fudbaler čija slava je verovatno veća i od najvećih među majstorima igre, ali ni izbliza dovoljno cenjen zbog umeća s loptom.

David Beckham promenio je fudbal, spajajući ulogu igrača sa ulogama modne ikone, showbiz stara, uspešnog preduzetnika, dela superpoznatog para. Priče o njemu više prate oni koje fudbal ne zanima, nego klasična fudbalska publika. Među ovima drugima on je vrlo često potcenjivan.

Takav stav apsolutno nema osnova. Tokom svoje dvodecenijske karijere Beckham je ostvario rezultate, timske i individualne, kakvima može da parira samo uska elita fudbalera. Na terenu i van njega bio je besprekorni profesionalac, u odnosima sa drugima pun poštovanja i skoro nadrealne skromnosti i mirnoće, naspram svega što ga okružuje.

 

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price