Ričard Nikson
Sport

Kada predsednik (previše) voli fudbal

Kako je najmoćniji čovek na svetu uticao na razvoj najpopularnijeg sporta u Americi i kakve veze s tim imaju Kisindžer, Hanter S. Tompson i rat u Vijetnamu?

Ričard Nikson Ričard Nikson / Ilustracija Velike priče
apr 24 2023, 12:23

Podeli

Ova bi priča mogla biti o jednom predsedniku koji se u sve razume, a ponajviše u medije i u sport. Pa bi se našlo tu mesta i za priče o njegovim navijačkim danima, i za glasine o tome kako se predsednik ponaša prema najbližim i partijskim saradnicima, pa za skandale koji su ga pratili. Pa za tezu da je najgluplja rečenica koju možete da čujete “Nemojte mešati sport i politiku”, jer pobogu. Ova bi priča mogla biti o predsedniku, zapravo, toliko zaluđenom za fudbal da postoje priče da je plakao kada bi tim za koji navija pobedio. Ili izgubio, dešavalo se i to.

Da, ova će priča biti o Ričardu Niksonu. O svemu što smo naveli, dobro, i o tome šta se dogodi kada predsednik mnogo voli fudbal. Kada ga voli toliko da je spreman i da kadrira po fudbalu, i da u pola noći pozove trenera svog omiljenog fudbalskog kluba da ga kara zbog taktike i odabira igrača.

Ne brinite, i dalje je o Niksonu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price