Sport

Šteta što je vrijeme pregazilo Mourinha

Još uvijek je riječ o genijalcu kada je riječ o pripremi za idućeg suparnika i još uvijek je riječ o nevjerojatno karizmatičnom liku. Ali, sada je osuđen na sporedne uloge

/ Ilustracija Profimedia / VP
jan 16 2024, 05:00

Podeli

Način na koji je José Mourinho pripremio utakmicu finala Europske lige protiv Seville se vjerojatno ne razlikuje previše od prvog posla kojeg je imao u nogometu.

Mourinhov otac je bio José Manuel Mourinho Félix, prvo vratar koji je godinama branio u Vitóriji Setúba i Belenensesu odakle je došao čak do jednog nastupa za portugalsku A selekciju, a kasnije i nogometni trener. Mourinhova majka je radila kao učiteljica i bila je zabrinuta da José stariji ne pokazuje dovoljno interesa za integracijom Joséa mlađeg i njegovih u svoj svakodnevni život.

Treninzi i putovanja su činili svoje, puno više je odgajao igrače koje je trenirao nego vlastito dijete, tako da je Maria Júlia inzistirala kod muža da nađe način kako će se dodatno zbližiti sa sinom koji je debelo zabrazdio u bunt tinejdžerskih godina.

Nogomet je bio primarna dodirna točka između Félixa i Joséa. Jedan je bio profesionalni nogometaš, a drugi je doslovce od prvog dana života bio okružen treninzima, utakmicama i stadionima.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price