Sport

Antonio Conte je ipak trener na kratke staze

Njegova opsjednutost pobjedama je ono što ga čini posebnim, ali ona je toliko intenzivna da iscrpljuje i njega i sve oko njega

/ Andrew Matthews / PA Images / Profimedia
mar 27 2023, 08:44

Podeli

Tog dana su navijači popunili tek petnaestak tisuća mjesta od preko 65.000 koliko su primale tribine Stadio Delle Alpija. Bilo je to vrijeme prije američkih i dalekoistočnih turneja kojima su klubovi punili budžet i Juventus je ugostio Bayern u prijateljskoj utakmici. Giovanni Trapattoni je odlučio da je to savršena prilika da Antonio Conte, doveden tog ljeta iz Leccea, debitira u crno-bijelom dresu.

Conte se Trapattoniju odužio tako što je išao glumiti mangupa.

U suštini, Conte je pokušao impresionirati suigrače. Od trenutka kada se s osam godina krenuo baviti nogometom, Conte je bio alfa i omega svojih momčadi. Iskakao je u Lecceu i ubrzo je postao jedan od najdominantnijih igrača u povijesti Lecceove omladinske škole. Međutim, bio je svjestan da Juventus nije provincijski klub i da se s takvom konkurencijom još nije susreo.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price