Sport

Joe Cool

Patrik Mahoms je mimo fudbala usredsređen na samo dve stvari: porodicu i Boga. A Džo Burou, od prošle nedelje najplaćeniji igrač u istoriji NFL-a? On se gasira najjače

/ Eric Canha / Zuma Press / Profimedia
sep 12 2023, 05:00

Podeli

Džo Burou oduvek je bio pomalo underdog. Kao klinac je maštao da igra za Nebrasku, tamo gde su mu igrali otac i starija braća, ali ga ta prokleta Nebraska nije želela, i dva puta ga je odbila, slomivši mu srce, iako je za nju imao velike želje i planove. Nakon što je potom u Ohaju čitave tri sezone proveo na klupi, jedne neobično tople subote u novembru, pošto je već bio počeo da igra u dresu Tajgersa iz Luizijane, sa rezultatom 46:41 postao je novo lice ove igre, i još više od toga, legenda Baton Ruža.

Kažu da je to jedna od najvećih priča u modernoj istoriji koledž fudbala, ali je pomalo i priča o tome kako je Average Joe postao novi Cool Joe.

Džoa Buroua ćete verovatno prvo primetiti dok na terenu izvodi svoj smrtonosni ples u narandžastim bojama, možda čak tamo na domaćem stadionu Pola Brauna, ali ako baš i ne poznajete besramno komplikovana pravila te igre u prste, s početka još jedne sezone nedeljnih večeri uz “hut!”, američke reklame, burgere i, razume se, čekanje Halftime Showa, dva skrola na TikToku otkriće vam ko je najveća faca NFL-a i ove godine, i to ne samo zato što je upravo postao najplaćeniji igrač u istoriji franšize. (Uzgred, “Joe Burrow TikTok” je a thing.)

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price