Sport

Tri kvoterbeka, tri sudbine, jedan Netflix

Kvoterbek je najteža pozicija u svetu sporta. Netflix je ovog leta saznao i da je najisplativija, a u tome su mu pomogli Patrik Mahoms, Kirk Kazins i Markus Mariota

/ Netflix / VP
avg 14 2023, 05:00

Podeli

Veliki Džon Meden, trener i komentator kojeg će sve naredne generacije, dok postoje džojstici u rukama, znati kao zajedničku imenicu za najbolju igru o NFL-u (“Hoćemo malo medena?”), jednom se prilikom osvrnuo na nezdravu naviku timova američkog fudbala da gomilaju dobre kvoterbekove, u pokušaju da im nadmetanje donese kvalitet i napredak.

“Ako imaš dva kvoterbeka, nemaš nijednog kvoterbeka”, rekao je Meden, i time se upisao u panteon naširoko citiranih misli o svemu i svačemu, tamo sa Garijem Linekerom, Mikom Antićem, Mešom Selimovićem i Piterom Kraučem.

A šta kad imaš tri kvoterbeka, kao što je uradila hit serija “Quarterback” (jer najbolja imena su najjednostavnija imena, kao Velike priče ili onaj brat Nedeljnik), prvi izlaz striming giganta u ubedljivo najpopularniji američki sport? Koliko onda imamo kvoterbekova? (Da stvar bude zanimljivija, iza kamere je još jedan kvoterbek, i to veoma bitan: izvršni producent serije je čuveni Pejton Mening.)

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price