Sport

Tri kvoterbeka, tri sudbine, jedan Netflix

Kvoterbek je najteža pozicija u svetu sporta. Netflix je ovog leta saznao i da je najisplativija, a u tome su mu pomogli Patrik Mahoms, Kirk Kazins i Markus Mariota

/ Netflix / VP
avg 14 2023, 05:00

Podeli

Veliki Džon Meden, trener i komentator kojeg će sve naredne generacije, dok postoje džojstici u rukama, znati kao zajedničku imenicu za najbolju igru o NFL-u (“Hoćemo malo medena?”), jednom se prilikom osvrnuo na nezdravu naviku timova američkog fudbala da gomilaju dobre kvoterbekove, u pokušaju da im nadmetanje donese kvalitet i napredak.

“Ako imaš dva kvoterbeka, nemaš nijednog kvoterbeka”, rekao je Meden, i time se upisao u panteon naširoko citiranih misli o svemu i svačemu, tamo sa Garijem Linekerom, Mikom Antićem, Mešom Selimovićem i Piterom Kraučem.

A šta kad imaš tri kvoterbeka, kao što je uradila hit serija “Quarterback” (jer najbolja imena su najjednostavnija imena, kao Velike priče ili onaj brat Nedeljnik), prvi izlaz striming giganta u ubedljivo najpopularniji američki sport? Koliko onda imamo kvoterbekova? (Da stvar bude zanimljivija, iza kamere je još jedan kvoterbek, i to veoma bitan: izvršni producent serije je čuveni Pejton Mening.)

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price