Superboul 2024
Biznis Sport

Fudbalska utakmica koja prekida najskuplje reklame i koncert godine

"Superboul je ono što je televizija nekada bila"

Superboul 2024 Superboul 2024 / Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia
feb 10 2024, 11:32

Podeli

Martin Skorseze stoji nasred dnevne sobe i studiozno proučava pregršt fotografija okačenih na crnom paravanu, saginjući se i približavajući im stakla svojih prepoznatljivo velikih naočara.

“Hej tata, šta radiš?”, preseca ga glas njegove ćerke Frančeske.

“Hej, ćao”, osvrće se Marti. “Pokušavam da napravim još jedan film, kratak film. Veoma, veoma kratak film. Tridesetak sekundi, što je, mislim, mnogo teže, jer onda svaka scena mora da traje sekundu. Glavni lik trebalo bi da bude vebsajt. E sad, stvar je u tome što ja baš i ne znam šta je vebsajt, pa moram da proniknem u smisao onoga što vebsjat zapravo jeste… Ma, skoro da moram da ga stvorim.”

“Pa, dizajniraj ga”, odgovara Frančeska.

“Misliš, sad”, pita Skorseze.

“Da, sad. Na svom računaru.”

Ovim dijalogom Martina Skorsezea i njegove ćerke Frančeske započinje četvorominutni tizer Squarespace-a, njujorške kompanije za izradu i hosting veb stranica, čiji će isečak od šezdesetak pažljivo probranih sekundi biti emitovan tokom televizijskog prenosa Superboul utakmice između San Francisko Fortinajnersa i Kanzas Siti Čifsa – finala Nacionalne fudbalske lige (NFL) koje svake godine, pored najvećih zvezda američkog fudbala i šljokičavog i glamuroznog half-time show-a na kom nastupaju najpoznatiji svetski izvođači, svom širokom auditorijumu nudi i gomilu papreno skupih reklama.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price