Sport

Fudbal ponedjeljkom: Kevin i Sancho se vraćaju kući

Odjeci Superkupa Španije, Everton opet na udaru, može li Juve da bude Juve

/ AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
jan 15 2024, 15:03

Podeli

Dvadeset minuta. Ma ni toliko, bilo je dovoljno i onih prvih pet koje je proveo na terenu. U mnogo se različitih konteksta i narativa stavljala ova sezona engleske Premier lige, između ostalog i najzanimljivije i najuzbudljivije, i one u kojoj bi Manchester City neočekivano mogao proklizati, ali nekako smo se trudili ignorisati činjenicu da je Pep Guardiola ovo pola sezone odradio bez njega.

A onda je Kevin de Bruyne zamijenio Bernarda Silvu i podsjetio nas koliko je zapravo nedostajao ćelavom neurotiku. Šansa za Alvareza, pa još jedna za Fodena, a onda i vlastoručna završnica, koju je okrunio asistencijom za Oscara Bobba.

Za City se u utakmici s Newcastleom apsolutno sve promijenilo ulaskom Kevina de Bruynea, a nije nikakvo čudo da se tamo u plavom dijelu Manchestera nadaju da će upravo on promijeniti i tok čitave sezone. City je nakon 20 utakmica na dva boda iza Liverpoola, a ono što nije dobra vijest za sve ostale u utrci za vrh je da je Pepova ekipa po tradiciji bolja u završnoj polovini sezone. Tako je u zadnje četiri od pet sezona osvajala više bodova od 20. do zadnjeg kola nego u prvih 19.

Dakako, Klopp je pokušavao biti sarkastičan kada je govorio kako se, eto, čitava Engleske trese kad KDB istrči na zagrijavanje, ali obzirom na sve, možda to nije ni daleko od istine. Prvenstvena utrko, na tebe je red.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price