Sport

Premijer liga je nešto drugo

To je i dalje liga u kojoj igraju najtrofejniji engleski i jedan od najtrofejnijih evropskih klubova, sa vrhunskim trenerima na klupama i milijardom navijača pored televizora. To je i dalje liga sa najskupljim epizodnim ulogama

Haland i Salah / Oli SCARFF / AFP / Profimedia
avg 09 2023, 13:17

Podeli

Već smo zakasnili sa najavom najluđeg fudbalskog šampionata od kad je sveta i veka. Letnji nas je dvobroj uhvatio u raskoraku i propustili smo priliku da vam ispričamo zanimljivu priču. O tome da će, ako vam je nedostajalo zaustavno vreme sa Mundijala u Kataru, ove sezone svaka utakmica ići na 100 minuta i da će “žive igre” biti više nego ikada pre; da će ovo biti sezona u kojoj će klubovi s vremena na vreme poklanjati hranu i piće svojim navijačima na stadionu; o tome da će već u avgustu oluje otkazivati utakmice; o tome da će igračima biti zabranjeno da koriste peškire pre nego što izvedu aut; o tome da će tribine izgledati – holivudski.

Naravno da mislimo na Čempionšip, u kome se u prvom kolu igralo efektivno 66 minuta po meču (najviše u istoriji engleskog fudbala), u kome više ni kišnog četvrtka nema peškira uz aut-linije i u kom je Plimut svojim navijačima poklonio pivo i grickalice jer im se pokvario sistem za naplatu karticama. Da, to je najluđi fudbalski šampionat na svetu dao već u prvom kolu i to je tradicionalna, pokisla i skorelom krvlju oslikana slika engleskog fudbala.

Premijer liga, koja počinje dan nakon što ovaj broj ugleda svetlost desetog avgustovskog jutra na kioscima, odavno je nešto potpuno drugo. Jedno od najboljih i najbolje praćenih sportskih takmičenja na svetu. Potpuni fudbalski ugođaj, od hipstera koji pije samo kraft pivo na utakmicama i ima sezonsku kartu podno smoking loungea, do onih koji smrdljivi od prosute pinte i znoja, pocepaju glasne žice na svakom gostovanju. Od tinejdžerke u Singapuru, kojoj je Anjeli “poklonio” budućnost svog kluba i fudbala uopšte, do pasioniranih navijača koji naizust znaju postavu Hadersfilda iz sezone 1970/71.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price