AI fashion
Pronađeno u prevodu

Pitala sam ChatGPT da bude moj stilista

Konverzaciju je počela jednostavnim pitanjem: Šta da obučem za svoj kancelarijski posao? Na to su isprva odgovori bili malo nejasni

AI fashion AI fashion / Freepik/Velike priče
maj 16 2023, 10:52

Podeli

Tekst New York Timesa za Velike priče priredila je Marina Zdravković.

“Od kad sam prvi put gledala film Clueless, maštam o autfitu glavne junakinje tog filma, Cher Horowitz i njenog kompjutera koji joj bira šta će da obuče“, kaže Ema Grilo.

Takva lakoća u oblačenju, gde vam algoritam određuje stajling, izgleda veoma primamljivo. Kako se pravila u modi često menjanju – i pandemija je donela velike promene – ljudi se često pitaju šta da obuku.

Izbor odeće kao iz filma Clueless je za taj period kada je izašao 1995. godine bio čista fikcija. Danas sa pojavom i razvojem veštačke inteligencije takve stvari ne samo da su dostupne nego su postale i uobičajene. Da li ChatGPT, chatbot veštačke inteligencije, tu može da pomogne?

ChatGPT je program sa ogromnom bazom podataka. Ta tehnologija je složena, ali suština je da je isprogramiran tako da svojim korisnicima daje obimne odgovore koji sadrže velike količine teksta, a koji uključuju delove knjiga, članaka i razgovora.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price