Društvo Kako da izgradite dobar život Psihologija

Robot je prisutan: Kako nam je ChatGPT uvredio inteligenciju

Mašine će biti veštije od nas u rešavanju problema, ali mi imamo jedan dar koji nam roboti ne mogu uzeti i krajnje je vreme da počnemo da ga vrednujemo

/ Ilustracija Velike priče
mar 01 2023, 08:50

Podeli

U nekoliko dana susrela sam se sa više različitih perspektiva vezanih za ChatGPT, najsavremeniji AI model za obradu jezika koji je nedavno razvijen od strane OpenAI.

Jedna od mojih najboljih prijateljica i koleginica iz biznisa, osoba za koju tvrdim da je među najpametnijima koje znam, na večeri mi je govorila sa oduševljenjem kako je GPT u stanju da generiše tekst sličan čoveku uključujući prevod jezika, modeliranje jezika i generisanje teksta. Uz pomoć njega njen posao je, kako kaže, sada mnogo lakši. GPT joj je čak bio podrška u osmišljavanju agende za jedan ozbiljan stručni skup koji organizuje. Kako tvrdi, njoj nikada ne bi pala na pamet tako pametna i pažljivo razrađena agenda.

Nekoliko dana pre toga, moja druga prijateljica pričala mi je o svojoj poznanici čiji posao je vezan za kreativnu industriju. ChatGPT osmislio je daleko bolji siže priče nego što je to njoj pošlo za rukom, pa ju je dato iskustvo navelo na promišljanje kako da unapredi svoje veštine pisanja.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price