Biznis business week Društvo Politika

Specijalni serijal: Tri decenije naše propasti

Serija tekstova u kojima su autori Velikih priča pedantno i temeljno izračunali koliko su našu ekonomiju i naše društvo suštinski koštale pogrešne odluke od 1990. godine naovamo

Ilustracija VP/Profimedia
jan 03 2024, 04:00

Podeli

Sve tekstove iz ovog serijala koji je objavljivan na Velikim pričama tokom 2023. godine pročitajte OVDE.

***

Opet se, izgleda, nalazimo u nekom takvom trenutku, kada ne shvatamo gde se kreće svet, gde je u tim promenama i danas naše mesto. Kada nismo sa sobom raščistili šta to znači kada ste za Evropu, i da li to podrazumeva samo neke vrednosti ili nešto više. I kada se opet postavi pitanje da li smo mogli da napravimo takvo društvo ili se danas ponovo udaljavamo od njega.

Ovim je rečima, otprilike, glavni urednik Velikih priča Veljko Lalić, gostujući na N1 televiziji, objasnio važnost serije tekstova koji se nadovezuju jedan na drugi, a u kojima su najugledniji autori pedantno i temeljno izračunali koliko su našu ekonomiju i naše društvo suštinski koštale pogrešne odluke od 1990. godine naovamo.

Statistika često ne može da objasni život, ali ponekada brojke mogu da budu otrežnjenje, kao u ovom slučaju, koje bi nam pomogle da shvatimo razmere pogrešnih odluka.

Kako su ovi tekstovi izazvali retko viđene reakcije i pokrenule serijal tekstova, pošto su se autori uključivali  i nadovezivali – a ovo je nažalost tek početak, pošto ćemo, kako je Lalić i najavio na N1, sada imati i analize o gubicima u specifičnijim oblastima društva, poput zdravstva – pomislili smo da je dobra ideja da se svi teksovi nađu ovde, na jednom mestu i da se uradi kratka rekapitulacija ove tragične tri decenije za nama i onoga što su saradnici Velikih priča do sada utvrdili.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price