Politika

Predsjednik želi biti premijer, ili što se desi kada se pred “Mad Maxom” nađe ustav

Milanović je, kao i Mad Max, tako on barem o sebi govori, vještiji vozač, spreman da dovrši potjeru Plenkovića i HDZ-a, ali ovoga puta nije jasno čije će vozilo grunuti. Naručite kokice i uživajte u filmu...

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović / Andrej Tarfila / Shutterstock Editorial / Profimedia
mar 22 2024, 05:00

Podeli

Otkako je u petak 15. marta predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izazvao najprije veliko iznenađenje, jer je raspisao parlamentarne izbore za srijedu 17. aprila, a zatim i haos na političkoj sceni jer se pojavio na ekspresno zakazanoj press konferenciji njegove bivše Socijaldemokratske partije (SDP), na otvorenom, ispred zgrade Hrvatskog državnog arhiva, da bi kazao kako će: a) biti nestranački kandidat za premijera na listi SDP-a i b) da će kampanju voditi kao šef države, to jest da će ostavku dati tek po proglašenju izborne pobjede koalicije predvođene SDP-om, uslijedila je još brutalnija verzija poznatog Milanovića.

U ovih tjedan dana nema koga nije izvrijeđao, naravno, HDZ i premijera Andreja Plenkovića kojeg psuje svaki dan, to znamo, ali je udario na gomilu ljudi, od stručnjaka za ustavno pravo, preko članova Ustavnog suda, pa sve do osobe s posebnim potrebama (SIC!). I zanimljivo, gotovo nitko to nije smatrao problematičnim (što govori o razini euforije u taboru oko Milanovića).

Mene to sve podsjeća na šok koji je priredio 2016. godine. Podsjetit ću. Nekontroliranim ponašanjem i brutalnim vrijeđanjem Srba i Bošnjaka, među inima, tadašnji šef SDP-a Zoran Milanović je na susretu s predstavnicima ”branitelja”, takozvanih šatoraša (koji su preko 500 dana cirkusirali pred sjedištem Ministarstva branitelja), a koji su mu dok je bio premijer radili o glavi, izazvao oštre reakcije i gnjev u regiji te, što bi ga moglo koštati izbora, kako sam prognozirao i kako se i dogodilo, ostavio bez teksta veliki broj osupnutih i zgroženih glasača lijevog centra ili ljevice.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price