JESI LI VIDEO OVO? Politika

Kako je Dabro postao ministar

Čudnovati su ponekad obrati sudbine, moj Dragoljube. Najveće nade i uzdanice padaju na dno, a gubitnici i šeprtlje igraju u Ligi prvaka, ali nigdje život nije tako hirovit kao u ovim balkanskim krajevima

/ Ilustracija VP
maj 22 2024, 05:00

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović se na sajtu Velike priče dopisuju u kolumni “Jesi li video ovo?”

***

Uvaženi kolega Petroviću,

Znaš one razredne veseljake, dobričine s kojima smo nekad tjerali šegu. Svi smo u generaciji imali jednog. Nije bio osobiti đak, teško je usvajao gradivo. Kad bi ga prozvalo da usmeno odgovara, sav bi se zarumenio i smeo. Neki bi mu mangup šaptao pizdarije umjesto točnih odgovora, a on je sve poslušno ponavljao. Cijeli je razred onda padao sa stolica od smijeha, pa i profesoru je bilo teško ostati ozbiljan, a veseljak se osvrtao, čudeći se što je krivo rekao.

Takav se netko meni čini Josip Dabro, novi hrvatski ministar poljoprivrede. Kad mu je jedan novinarski razbojnik nedavno postavio jednostavno biografsko pitanje gdje i kad je završio fakultet, ugledni se član Domovinskog pokreta zbunio kao da su tražili da napamet riješi jednadžbu logaritam od iks plus dva plus logaritam od iks minus četiri jednako je logaritam od dva iks minus tri.

“Ja sam po struci kineziolog, završio sam dvije hiljade trinaeste u… u… u Zagrebu”, promucao je uplašeno.

“Baš kineziološki fakultet”, zanimalo je dalje novinara.

“Tako je”, kazao je Dabro sada nešto odlučnije.

“Magistar kineziologije?”

“Da!”

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price