JESI LI VIDEO OVO?

Onaj moj prijatelj Pupovac

Vođa srpske manjine u Hrvatskoj jedan je od rijetkih, među možda samo trojicom ili četvoricom naših političara za koje ne osjećam divljački poriv da ih gađam kamenom u glavu

/ Ilustracija VP / Profimedia
apr 24 2024, 05:00

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović se na sajtu Velike priče dopisuju u kolumni “Jesi li video ovo?”

***

Dragoljube, pobratime,

Tebi ne moram detaljnije opisivati kako je živjeti u braku sa ženom nagle naravi. Moja draga posljednjih dana ne prestaje vikati. Istina, nju uhvati mračno raspoloženje uvijek kad HDZ pobijedi na izborima, ali ovaj put je, čini mi se, izrazito loše. Ne može se pošteno iskaliti na Andreju Plenkoviću, psovanje televizora joj nakon nekog vremena dosadi, pa se njezin bijes okrene prema jadnom i kukavnom, treba li to uopće napominjati – meni.

Na primjer, poslije izbora ona obavezno mora otići na sajt Državnog izbornog povjerenstva, gdje su pedantno upisani rezultati iz svakog hrvatskog mjesta, da posebno provjeri kako je takozvani festival demokracije završio u Donjem Prološcu pored Imotskog, pa da zadovoljno zaključi:

“Tvoji u selu ne glasaju više samo za HDZ.”

“Ne, sad glasaju i za Domovinski pokret”, odgovorim joj znajući koja je poanta njezinog vica.

“He-he-he”, nasmije se zločesto moja supruga.

Sve od prošle srijede ona se truje izbornim vijestima, neumjereno trpa u sebe taj informacijski junk i živcira se ako sam ja, kao novinar koji sve, naravno, mora znati, slučajno propustio šta je jutros rekao Plenković ili Milanović i koje uvjete postavljaju ustaški debili iz Domovinskog pokreta da bi ušli u postizborni savez s HDZ-om, a omiljena joj je rečenica, obožava me pitati:

“Onda, šta će napraviti onaj tvoj prijatelj Pupovac?”

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price