Saša Matić
Kultura

Univerzalni vojnik srpskog folka

Saša Matić je kralj izgubljenih stvari

Saša Matić Saša Matić glasom vidi dalje od svih nas bez dioptrije / Ilustracija Velike priče
jul 05 2023, 05:00

Podeli

Može da se desi da nikada niste čuli nijednu pesmu Saše Matića. Realno, može. Međutim, ne možete zbog toga biti bolji od onih koji jesu. Ili od onih koji zbog tih pesama seku vene. Dapače.

Ovo je priča o tome.

Gde si bio na liniji?

“Trenutak je sve”, rekla je američka balerina Wendy Whelan. Grandova balerina je pogledala prezrivo i nastavila da mrda u kostimu koji u sebi sjedinjuje tradiciju američkih čirlidersica i rumunskih gimnastičarki. Trenutak jeste baš sve, pokazaće svojim životom na muzičkoj sceni dužim od dve decenije, Saša Matić. Trenutak kada se pojavio u našim životima bio je ključni, skoro kao one dve nedelje Predraga Kona.

Počinjale su dvehiljadite, godine nade, vere u oporavak društva i njegove napaćene duše, godine kada je generacija X stupala na scenu u punoj snazi. Jedan od dva najproduktivnija društvena dueta, međutim, nije prestajao da šljaka najbolje što ume, najgore što može biti.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price